Антоанета Цонева: В момента на България предсрочни избори не са и нужни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Демократична България" ще настоява мерките и инициативите от управленската програма бъдат отразени в актуализацията на бюджета и в законодателната програма на парламента. Това каза Антоанета Цонева от "Демократична България" в предаването "Денят започва с Георги Любенов" като уточни, че това не е ултиматум, а план за действие.

Тя поясни, че "Демократична България" първо ще говори с "Продължаваме промяната", за да изложи своите предложения.

"Този пакет мерки е насочен към укрепване на управлението. Какви са предложенията - укрепване на службите, които са свързани със защита на националната сигурност, ефективно действие на Съвета по сигурност към МС, също така оценка за лоялност на служителите на службите и по-висока ефективност на контраразузнавателни служби. Това което предлагаме, БСП спрямо него - не виждам как би могла да реагира по негативен начин.", обясни Цонева.

Тя препотвърди позицията на "Демократична България" за изпращане на оръжия в Украйна.

"Демократична България" е за изпращане на оръжия. "Демократична България" е срещу тезата, с която се облъчва българското общество, затова че ако ние изпратим оръжие на Украйна, ще бъдем въвлечени във война. Това е най-токсичната теза, с която българското общество се облъчва", заяви Цонева.

Тя допълни още, че българската армия трябва да бъде модернизирана и да се направят инвестиции в човешки капитал.

"Ние от избори не се страхуваме. В момента на България предсрочни избори не са ѝ нужни. Нужни са оздравяване на институциите, за да може да бъде предложен кризисен и антиифлационен план и мерки, които българските граждани очакват. Всичко това няма как да се случи, ако сега отидем на избори. Трябват действия.", каза Антоанета Цонева.

Тя допълни, че това, което правителството ще предложи по отношение на намаляване на акциза на биодобавките в цената на горивата, ще даде резултати.

"Има напрежение, има несигурност и по тази причина правителството трябва бързо да предложи мерки през актуализацията на бюджета, за да могат хората да бъдат малко по-спокойни в ситуация като тази", отбеляза тя.

Антоанета Цонева коментира и проблемите в енергийния сектор.

"ГЕРБ построи една тръба за 2 млрд., която по никакъв начин не е свързана с диверсификация, нямаме никаква полза от нея, просто се задоволи интереса на Путин да осъществи този проект. Интерконекторът с Гърция се бави 11 години. Ако ние имахме тази връзка сега, можехме да си взимаме всички количества азерски газ", каза Цонева.


Вижте разговора във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад