След големия финал и победата на Украйна - специален репортаж от Торино

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"Калуш Оркестра" е големият победител на Евровизия. Украинска хип-хоп група, която съчетава етнически мотиви с модерни звуци спечели сърцата на публиката и на журитата.

Украйна е големият победител на Евровизия 2022 (ВИДЕО)

След редица концерти за украински бежанци и победата на Евровизия, Калуш ще се завърнат в Украйна. Какво е да пееш за родината и близките си по време на война - разказват победителите в ексклузивно интервю за БНТ.

Песен за майката и родината- майка, песен, чиито слова „Винаги ще намеря пътя си у дома, дори ако всички пътища са унищожени" придобиват ново значение във време на война за Украйна и нейния народ.

"Тази песен беше написана преди известно време като посвещение на моята майка. Но след като избухна войната в Украйна се превърна в израз на много нови значения, защото много хора мислят за Украйна като за тяхна майка. И сега песента стана наистина близка до сърцата на много украинци." - споделя Олег Псюк - Калуш - "Когато си на такава голяма сцена е нормално да си нервен, защото искаме да представим нашата страна по възможно най-добрия начин. Винаги е важно да представиш страната си на Евровизия, а по време на война е дори много по-важно."

Калуш, кръстени на украински град, получили разрешение да напуснат Украйна, за да пеят на Евровизия.

"Ние направихме промоционално турне преди Евровизия и то беше в подкрепа на Украйна. И докато изпълнявахме нашата песен вместо видеосъдържание, ние използвахме кю ар код на лед екран, което даваше възможност за дарение към официални благотворителни организации в Украйна. И ето защо ние решихме да представим нашата песен и пред бежанци и да ти подкрепим морално. Веднага след Евровизия ние ще се върнем в Украйна. Аз имам рожден ден на 16 май, така че ние ще бъдем по пътя към Украйна и веднага щом се върнем ще продължим да работим това, което по принцип правим." - категоричен е Олег Псюк - Калуш.

Той призова сънародниците си към обединение.

"Ние сме тук, за да докажем, че въпреки опитите за унищожение, украинската култура и народ, украинската нация е жива. Украинската култура и украинската музика са живи. И докато сме тук искаме да кажем на всички украинци: "Нека се обединим, защото заедно сме по-силни".

Цялото интервю вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад