Антон Кутев: Президентът печели от битката с Пеевски

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не разбирам какво прави Делян Пеевски. Не харесвам ролята на Пеевски в политиката, защото смятам за вредно да се смесва бизнес и политика и когато едни пари текат от бизнеса към политиката и след това се връщат обратно в бизнеса. Това за мен е най-лошата форма на управление, заяви в студиото на "Денят започва" бившият говорител на служебните правителства Антон Кутев в коментар за новата линия на конфронтация между председателя на ПГ на ДПС и президента.

"Отвъд това аз винаги съм се стремял да не подценявам Пеевски. Той има огромни възможности, владее много социални технологии и е мощен фактор, особено ако реши да е деструктивен, което е доказвал неведнъж. И въпреки това, аз не разбирам какво прави Пеевски в момента", отбеляза той.

Според него ДПС винаги е било на "съвсем друга линия от това, което прави Пеевски":

"Това, което върши, няма нищо общо с публичния образ, с ролята, с ключовите качества на ДПС, което през тези 35 години участваше в политиката. Те винаги са били балансьор, те винаги са били фактор, който отчита всички страни, те винаги са имали дългосрочна визия, която да е умерена. Това са качествата, които те залагаха и пренасяха през времето",  коментира още Кутев.

По думите му е учудващо как Ахмед Доган приема всичко, което се случва, защото Пеевски и Доган са несъвместими като образи.

За Кутев в момента единствено президентът може да провали плановете на Пеевски за управление на държавата.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад