В Бургас решават за обявяване на грипна ваканция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Бургас днес ще решават дали да обявят грипна ваканция за учениците. Миналата седмица щабът в морския град обяви грипна епидемия, но учебният процес продължи, тъй като процентът на заболелите ученици беше нисък. 

Обявената миналата седмица грипна епидемия е в сила до утре. Бяха преустановени консултациите за бременни жени и кърмачки, забранени са и свижданията в болниците, както и профилактичните прегледи и имунизациите. Данните от миналата седмица бяха 14% от учениците са заболели, което беше основание да се обяви грипна ваканция. В учебните заведения се влиза след измерване на температурата с електронни термометри.

"Към миналата седмица имаме нарастване на заболяваемостта от грип и остри респираторни заболявания и достигна стойностите от 244.73 на 10 000 души. Тя е най-висока във възрастовите групи от 5 до 14 години и 0 до 4 години", съобщи в "Денят започва" д-р Мирослава Киселкова от РЗИ-Бургас.

Днес областният щаб ще прецени действието на вече въведените мерки и ще вземе решение за въвеждането на нови, включително и грипна вакация, от 1 февруари, допълни тя.

"Към вчерашна дата болните при нас деца са 130, което е 15% от целия състав. Според нас пикът беше миналата седмица, когато болните бяха 200. Сега се надяваме на намаляване", каза заместник-директорът на ОУ "Антон Страшимиров" Сергей Велков и уточни, че училището има готовност да премине към онлайн обучение.

Още подробности вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад