Антон Станков: Заявката за смяна на главния прокурор е за персонални промени, не за реформи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Голямата новина на вчерашния ден безспорно беше, изказването на проектопремиера Мария Габриел, че ако има кабинет, ще се търси освобождаване на главния прокурор поради уронване престижа на съдебната власт. "Тази заявка е заявка за персонални промени, а не за реформи", отбеляза в "Денят започва" бившият правосъден министър Антон Станков.

Според него ясно се подава сигнал към "Продължаваме промяната" и тяхната парламентарна група, че се желае диалог на плоскостта "ние сме съгласни да бъде отстранен Гешев".

"Да се върнем на същината на проблема. Аз не чувам до момента каква реформа ще бъде предложена по механизма за контрол на дейността на главния прокурор. дали това ще бъде на основата на законопроекта, който Крум Зарков е внесъл, дали ще е нещо друго - примерно идеите на ДПС, за които е необходимо категорично конституционно мнозинство. И трето немаловажно - грубо звучи от поарламента, пък и от кандидат за министър-председател да прави заявки за смяна на един от лидерите на съдебната власт", коментира Антон Станков.

Вижте цялото интервю.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад