Антония Първанова: Правителството на Слави Трифонов предлага хора, които могат да правят реформи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Слави Трифонов обяви, че кандидат-премиер от партията „Има такъв народ“ е Николай Василев. Той е бил вицепремиер в правителството на Симеон Сакскобургготски и министър в кабинета „Станишев“ на тройната коалиция. За приликите и разликите между предложеното от Трифонов правителство и кабинета на НДСВ разговаряхме с последния лидер на т.н. „царска партия“ д-р Антония Първанова.

Кандидатурата на Николай Василев е коренно противоположна на предишния ни редовен премиер в редовното ни правителство, коментира д-р Първанова.

"Това е профил на човек със солидно образование, който е работил и в областта на управлението на големи институции, корпорации, така и в държавното управление. Човек, който има политически опит, който има сериозни международни контакти и добра репутация", отбеляза тя и допълни, че Василев е човек, отворен към младите хора, към иновативното мислене, с добри качества на дипломат и управленец.

Д-р Първанова акцентира на доброто възпитание на кандидата за премиер на "Има такъв народ", което, по думите й, е изключително важно.

Профилът на министрите от кабинета "Сакскобургготски" и предложените от "Има такъв народ" е профил на министри, които в цивилизования свят се избират по своята квалификация, репутация, възможността на направят съществени реформи, по начина си на мислене. "Мисля, че това е нормалният начин, по който трябва да бъдат избирани министри и особено министър-председател", категорична беше тя.

Антония Първанова откри разлики между правителството на Симеон Сакскобургготски и обявеното от Слави Трифонов в това, че сега има по-ранна заявка какво ще се прави и с какъв екип ще се прави. "Разликите са в това, че не остана съмнение за задкулисни договорки, за преговори, за възможност за натиск, както и едно очакване на малки политически формации, че те могат да участват в едно правителство и да добият чрез преговори някакви позиции", открои тя.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад