Асен Василев: В момента търсим хора, които много ясно искат да застанат на страната на гражданите

Предаване: Панорама, 01.07.2022

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще бъде ли Кирил Петков министър в новия проектокабинет на "Продължаваме промяната" зависи от разговорите с коалиционните партньори и решението на партията. Това заяви в "Панорама" кандидатът за премиер на ПП и настоящ финансов министър Асен Василев.

"Все още търсим подкрепа за програмата на този кабинет и начина, по който работи. Да тръгнем да сглобяваме кабинет преди да е ясно дали програмата и начинът на водене на политика имат подкрепа е прибързано".

Асен Василев заяви, че ПП все още не е събрала подкрепата на 121 депутати. На въпрос дали смятат да разговарят със Слави Трифонов, Василев отговори, че не са говорили и нямат намерение да го правят.

В момента търсим хора, които много ясно искат да застанат на страната на гражданите, посочи той.

В цяла Европа имаме най-голямото неравенство между бедни и богати и основната причина за това е, че всички еврофондове отиват при предварително избрани фирми с предварително нагласени поръчки, заяви Василев.

Кандидатът за премиер на ПП заяви, че решението за изгонването на руските дипломати е взето по препоръка на Външно министерство. Според него това решение е правилно. По думите му не България е страната, която търси конфронтация.

Припомни, че това не е първият път, в който се прекъсват дипломатическите отношения между България и Русия. У нас ще останат 43 руски дипломати при 12 български в Москва. Това е два пъти повече от дипломатите, които Русия има в Холандия или Румъния, подчерта Василев.

Асен Василев коментира актуализацията на бюджета. Подчерта, че държавата няма да фалира заради допълнителните разходи в бюджета.

За да не се изправи Европа пред две едновременни кризи - висока цена на храните и потенциална мигрантска вълна, се обсъжда вариант в който европейският пазар да стане свободен, но износът от Европа да стане контролиран, каза още Асен Василев.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад