Атанас Михнев, ПП: Хората с българско съзнание ще напуснат Украйна още днес

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Поради това, че заедно приехме обща декларация и изпълнителната власт започна действие по евакуиране на българите, хората с българско съзнание ще напуснат Украйна още днес. Имаме запитвания даже и в социалните мрежи от българи, които са там и се стараем да помагаме като народни представители. Това каза Атанас Михнев - депутат, ПГ "Продължаваме промяната"; зам.-председател на Комисията по външна политика.

„Единната ни позиция е за подкрепа към украинците, нашите съграждани и помощ на всеки, който поиска евакуация. Има план за действие – голяма част от него е секретна. Надяваме се процесът да гарантира сигурността на всички наши сънародници“, допълни той.

Михнев увери: "Няма пряка заплаха за националната ни сигурност, всяко противоположно мнение е всяване на паника. Работим координирано с всички институции за националната ни сигурност, за да сме готови за всяка ситуация".

"Ние уважаваме мнението на опозицията. Още преди 3 седмици имахме изслушване на службите, на основата на което се взеха решения, премиерът и МС свикваха Съвета по сигурността, събра се КСНС. Подготвени сме и работим да бъдем подготвени в изменящи се обстоятелства", каза Михнев.

И допълни, че състоянието на армията е дълга тема, особено в контекста на война.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад