Ексклузивно от нашите пратеници: Нощувахме на бензиностанция, където бяха разположени украински военни сили

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нощта прекарахме на бензиностанция, където бяха разположени украински военни сили, масово хората нощуват по такива осветени места. Има български граждани в Мелитопол, Миколаев и Херсон. Намираме се на 150 километра от Одеса. По пътищата се срещат все по-малко хора, възможните маршрути за изтегляне от източна към Западна Украйна стават все по-малко. Хиляди хора се насочват към границата с Румъния, Молдова и Полша. Това заяви в "Денят започва" репортерът ни Александър Марков.

По думите му по главните пътища на страната продължават да циркулират цистерни към Източна Украйна, където е най-необходимо. В Одеса е въведен комендантски час от 22 вечерта до 6 сутринта никой няма право да се движи по градските и извънградските пътища, повече 20 литра гориво никой не може да си сипе.

"Някои българи от български етнически произход, които нямат български паспорт ни помолиха за съдействие за връзка с Министерството на външните работи, за да бъдат включени в процеса по евакуация. Няма проблем с доставката на хранителни продукти, големият проблем е горивото", допълни Александър Марков.

Вторият ден от руската военна операция в Украйна започна в 4 часа тази сутрин. На север край Киев руска танкова колона е била спряна край град Иванков след като украинската армия е взривила мост, за да спре това настъпление. Самата столица е била обстрелвана от ракети, руски самолет е бил свален, пострадала е жилищна сграда.

Украинският президент Зеленски заяви, че руски диверсионни групи вече са влезли в столицата. Късно снощи беше съобщено, че руските сили са овладели контрола и върху Чернобил. На запад местно летище край град Ровно е било ударено тази сутрин с 2 ракети, пистите са разрушени. Продължават сраженията и на юг - руските сили са ударили град Приморск, в резултат на нападението има загинали и ранени, съобщиха от украинската армия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад