Ангел Георгиев, ПП "Възраждане": Не подкрепяме никоя агресия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Партия "Възраждане" гласува против общата декларация за позицията на България  за военните действия в Украйна.  
"За нас най-проблемна е точката, в която искаме да наложим санкции на Русия. Ние запитахме неколкократно: кой ще плати щетите, нанесени на българската икономика вследствие на тези санкции. Не получихме отговор и понеже ние защитаваме българския национален интерес, не подкрепихме искането за налагане на санкции на Руската федерация", подчерта в "Денят започва" Ангел Георгиев - депутат, ПГ на "Възраждане", зам.-председател на Комисията по външна политика.

Категорични са, че няма да подкрепят искане за санкции. Искат българското население в Украйна, което наброява може би половин милион души, да бъде защитено адекватно. Ангел Георгиев заяви, че от "Възраждане" са поискали да се включи в декларацията текст за защита на нашите сънародници в Украйна. 

От ПП "Възраждане" не приветсват агресията, без значение къде и от кого е тя и в коя част на света. 

"Както смятаме, че през 1999 година в Югославия беше потъпкано тотално международното право и беше представен един прецедент, който доведе после до множество подобни случаи, както тогава не приветстваме агресията, така и сега не приветстваме агресията", каза Ангел Георгиев. И подчерта, че не подкрепят никоя агресия.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад