Атанас Пеканов: Нашата версия на Плана за възстановяване залага още по-високи амбиции

Предаване: Панорама, 23.07.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Служебният кабинет ревизира Плана за възстановяване и развитие на България, но не го внесе в Брюксел, за да изчака редовното правителство. Страната ни обаче остава сред последните членки на ЕС, които все още не са представили плана си. Как ще се отрази това забавяне и как трябва да разходваме предвидените европейски средства - темата в "Панорама" коментира вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов.

Още в началото на нашия служебен кабинет стигнахме до консенсус, че бързането не е най-важното, по-важното е качеството на този стратегически документ за бъдещето на България, обясни Пеканов. "Нашата ревизирана версия е доста по-добра от предишната, залага още по-високи амбиции. В крайна сметка, средствата не са застрашени - те са там за нас и трябва да ги използваме по най-добрия начин."

По думите му в предишната версия на Плана имаше добри проекти, които бяха надградени, но имаше и много проблеми.

На въпрос дали той воюва със София заради заложените средства за столицата, вицепремиерът обясни, че според него начинът, по който се развива страната не е добър от гледна точка на фокусирането в София.

Образованието и науката са приоритетите, които обуславят дългосрочното бъдеще на една държава. Икономиките на знанието са тези, които просперират, акцентира Пеканов.

Това, което ни трябва в момента, е някакъв вид спокойствие, консенсус как да действаме занапред, каза в заключение Пеканов.

Вижте видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад