Христо Иванов: За да има ясно мнозинство, трябва да има ясно поети ангажименти

Предаване: Панорама, 23.07.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Никога не сме очаквали някой да ни моли или да ни предлага нещо. Не е имало нагласа да участваме в управлението, но ние сме готови да допринесем за това. Ние гледаме на това като на отговорност. За да има ясно мнозинство, трябва да има ясно поети ангажименти. Днешната среща с "Има такъв народ" имаше предварителен характер. Това отбеляза в "Панорама" съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

"Има такъв народ" като мандатоносител носи отговорността и инициативата е тяхна. Парламентарният пъзел, който трябва да сглобим, е изключително сложен. Той беше категоричен, че "Демократична България" не може да стане част от управление, което възпроизвежда някои от негативните опити при структуриране на правителство.  Плаващите мнозинства лесно потъват в плаващи пясъци, коментира Христо Иванов.

Беше невъзможно ГЕРБ да загуби избори, но ето, че това е факт. "Нека да се постараем да поставим ДПС в състояние на диета от властта. И властта - в медицинска изолация от ДПС, за да приключим с този модел, който толкова дълго трови българската демокрация". Иванов подчерта, че не е въпросът да се забранява на ДПС да подкрепи правителството. Въпросът е после това правителство в каква степен зависи от подкрепата на ДПС.

По думите му, за да има отговорна прокуратура, която ефективно да се бори с корупцията, тя трябва да има отчетност и ефективност, което зависи от Висшия съдебен съвет и от статута на главния прокурор.

Според Христо Иванов образът на шкафчетата е националния ни бранд и това трябва да бъде разследвано.

Вижте целия разговор с Христо Иванов във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад