Кристиан Вигенин: БСП не може да бъде разглеждана като партия, която по принцип ще дава подкрепата си

Предаване: Панорама, 23.07.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Най-важният факт след тези избори е, че ГЕРБ е в изолация, че наследството на ГЕРБ трябва да бъде преодоляно. Това каза в "Панорама" зам.-председателят на НС Кристиан Вигенин.

Издигането на кандидатура на БСП за председател на парламента не трябва да се разчита като война с ИТН.

"Целяхме две неща с този ход - от една страна да дадем самочувствие на нашите членове, симпатизанти, хората, които гласуваха за нас, че може БСП да е загубила изборите, но не е загубила достойнството и духа си. И второ - да покажем много ясно, че в българския парламент не може да има стабилно мнозинство без участието на БСП", коментира Вигенин.

БСП не може да бъде разглеждана като партия, която по принцип ще дава подкрепата си за нещо, само защото то е насочено към преодоляване на наследството на ГЕРБ. На етап сме, когато трябва да говорим за позитивните неща и за следващите стъпки и за това е нужен диалог, отбеляза Кристиан Вигенин.

"На този етап сме на предстоящи разговори, които ще се състоят утре. На база на тези разговори ще чуем какво предлага "Има такъв народ". След тези разговори в неделя имаме заседание на Националния съвет, на което ще определим някаква рамка на бъдещите разговори и очакваме по-конкретни разговори през следващата седмица по политики", заяви зам.-председателят на БСП.

Той допълни, че двете теми, по които партията ще разговаря са нещата, които искат да видят в бъдещите политики и тези, които в никакъв случай не трябва да присъстват в тях. Освен това държим да имаме ясни гаранции за ангажиментите, които се поемат.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад