Атанас Величков - журналист: Проопозиционните медии в Скопие изживяват своя патриотичен захлас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Събитията от парламента в Скопие се приемат като патриотичен отпор, това коментира в "Денят започва" македонският журналист Асен Величков.

"Мненията в Република Северна Македония са разделени. Проопозиционните медии сега изживяват своя патриотичен захлас. Този цирк, който наблюдавахме вчера в парламента и срамното поведение пред г-жа Урсула Фон дер Лайен за някои в Македония е изблик на геройство. Това е много страшно, според мен. Местни анализатори, да ги нарека, налагаха тезата, че България е по-лесният противник. Ако искала Европа да започне преговори, тя щяла "да издърпа ушите на България", да нанесе повече натиск. Това не се случи. За да има такава представа тук вина имат медиите и тези, които са в опозиция.

В момента не е проблемът дали френското предложение ще бъде одобрено. Истинската работа започва след това, каза още журналистът.

Последните събития в Северна Македония няма да доведат до преосмисляне на политиката на ЕС, каза в студиото на "Денят започва" журналистът Николай Кръстев.

"Посланието на Урсула Фон дер Лайен беше много категорично: Очакваме ви! Вашето място е в ЕС.Не мисля, че има отстъпки. Предложението е ясно. Въпрос на детайли е доуточняването, но във всеки от преговорните моменти могат нещата да бъдат уточнявани. България като член на ЕС участва във взимането на решения и във всеки един момент може да налага вето. Условията пред Македония са много ясни. За хода на преговорите гарант е Европейският съвет, мисля че ще има приемственост."

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад