Възможен ли е кабинет с третия мандат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Възможен ли е кабинет с третия мандат? Анализ на Христо Панчугов – политически анализатор и Светлин Тачев – социолог от „Галъп“ в студиото на "Денят започва".

"Ако трябва да си отговорим на въпроса дали президентът иска или не иска предсрочни избори, според мен той не иска, по една проста причина, и това е, че трябва да поеме управлението чрез служебен кабинет в момент, когато започват да се задълбочават много кризи в страната, смятам, че по-скоро той търси възможност и диалог с тези консултации, да направи всичко възможно да състави кабинет", коментира Светлин Тачев.

"Президентът трябва да реши дали иска да даде публичен знак, както направи предните два пъти, да връчи мандата на БСП, което би обрекло съставянето на правителство. Има две тенденции противостоящи си в момента, едната е нежеланието на никой да отиде на предсрочни избори, и другата тенденция е способността не само да се създаде правителство, но то да бъде поддържано във времото. При ясен политически план това има някаква възможност", смята Христо Панчугов.

Вижте видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад