Димитър Илиев: Напуснах поста си в Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", защото не мога да допринеса с нищо там 

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Напуснах поста на заместник-председател на Държавната агенция "Безопасност на движението по пътищата", защото с моето присъствие в агенцията не мога да дам приноса, който искам. Аз отидох там, за да подобряваме резултата по пътищата, но във всяка една институция срещах голяма съпротива. В един момент се притесних, че ще взема да повярвам на тези хора, че няма как нещата да се променят.  Това каза Димитър Илиев в „Денят започва“.

Илиев посочи конкретни примери – молил се е да се сложи парче мантинела на участък на Околовръстното на София, след месец и половина сложили насип, молил се да бъдат изправени пътни знаци на конкретни места, да бъдат измити светлоотразители по магистрални мантинели, но нищо.

Той допълни: „В един момент реших, че ставам част от едно общо безхаберие и безотговорност, а това не мога да си го позволя. Ако в другите сектори проблемите се измерват в пропуснати ползи или загуба на пари, то тук ние броим жертвите. Аз ги преживявам лично“.

Според Илиев в институциите има хора, които работят там повече от 10 години и са си създали стил на работа и не искат по никакъв начин да им се „разбутва кочинката“, в която си живеят.

Вижте целия разговор във видеото.
 

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад