Бабикян подкрепя идеята за обединение на ИБГНИ с "Демократична България" и проекта Петков-Василев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Мая Манолова няма нужда да съгласува с нас опита за коалиционно обединение на ИБГНИ с ДБ и новия проект на Петков и Василев. Това е продължение на същия тип политика да съберем тези, които имат еднакво виждане за промяна на България. Това декларира в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" бившият депутат от "Изправи се БГ! Ние идваме" Арман Бабикян.

"Това събиране е естествено, след като идеите ни са общи. Няма какво толкова да се мисли", каза той.

"Може да не сме големи, но сме ефективни и силни. И в комисията "Манолова" и в комисията "Хаджигенов". Излязохме с резултати за безпрецедентното полицейско насилие и безпрецедентното подслушване. Тези двама млади господа (Петков и Василев - бел.р) постигнаха също резултати", каза Бабикян

С ДБ каза, че са работили "фантастично" в последното НС и преди това.

За провала на това Народно събрание Бабикян заяви, че неуспехът за обединение датира от миналата година, когато са обикаляли офисите на останалите партии с молба да се явят заедно, за "да се създаде мощна волтова дъга, която да блъсне статуквото".

"Нищо такова не се случи. Сега бавно учим урока си. Хората разбират, че се налага да се подадат ръце и да се пуснат мостове и егоизмът да даде крачка назад", допълни Бабикян.

"Резултатите от протестите продължават да дават плодове. Обществото ни вече не иска да живее по онзи начин, но не е произвело качествен механизъм как да живее по новия начин и това ни вкарва в този цикъл от избори", каза още той.

"ИТН, ДБ и БСП получиха много повече гласове от нас, но трябваше да бъдат пуснати мостове към останалите партии да има ясна програма, зад която се застава и да се състави кабинет. Можеше да се провалим, но поне можеше открито и диалогично да направим този опит", допълни Бабикян.

Какво още каза Арман Бабикян вижте във видеото.