Румен Петков, АБВ: Президентът Радев е без алтернатива, левицата трябва да се яви на избори консолидирана

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Насилствените мерки за ваксиниране са противоестествени. Нека държавата направи всичко необходимо, за да могат хората да направят своя избор действително запознати и мотивирани, призова лидерът на АБВ Румен Петков в студиото на “Денят започва с Георги Любенов” в отговор на обвиненията, че АБВ е антиваксерска партия.

За него българския политически живот е фрагментиран и принос за това имат основните политически играчи.

“Ако се загледаме в омразата и лъжата, които се излъчват през последните месеци, ще видим, че такова нещо не сме имали в българската история”, заяви той и предположи, че избирателната активност ще спада още, ако продължи тенденцията “да се лъже народа така обезочливо”.

Според него е очевидно, че хората търсят решение.

“Очевидно е, че доверието в традиционните политически партии е отслабено. Хората искат да участват в избора и затова натоварват със своето доверие, със стремежа да участва активно в политическия живот новата политическа сила. Виждаме, че тази фраментация става част от нашето ежедневие, без да оценяваме приноса и резултатите”, продължи Петков.

За него президентът Радев е без алтернатива на предстоящите избори и няма политическа сила, която са излъчи конкурентна кандидатура.

“Много е важно левицата да се яви консолидирана, с надеждата, че този път всички фигури в левицата, всички, ангажирани със социалната идея, ще проявят не просто разум, а воля, за да се даде на обществото друга отговорна перспектива”, подчерта още той.

 

Какво още коментира лидерът на АБВ вижте във видеото.