Българи създадоха "вечна" тетрадка

Предаване: 100% будни, 26.10.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Създателите на иновативната тетрадка за многократна употреба обичат природата и това ги подтиква да я създадат. Тя е за многократна употреба, екологична, ако сбъркате нещо можете да го изтриете с гума или гъба, а листовете могат да се пренареждат. Всичко това е довело и до отличаването на компанията като Иновативно предприятие на годината в категория "Зелена иновация". Създатели на тетрадката са Пламен Иванов и Здравко Ботушанов, които от години се занимават с геймификация.
„Искахме да направим продукт, който е еко, зелен. Забелязахме, че има много тетрадки и тефтерчета, които се използват от бизнеса и се изхвърлят после. Затова искахме да създадем тетрадка или планер, който може да ползва до безкрайност“, разказаха в студиото на радио София създателите на тетрадката.Те добавиха, че страниците са изработени с изключително тънък слой целоулоза, което ги прави по-екологични от обикновените пособия за водене на записки. Като средство за многократна употреба, драстично намалява нуждата от закупуване на голям брой хартиени тетрадки, казват създателите. Страниците на тетрадката могат да се пренареждат, можем да слагаме нови, можем да махаме. Написаното се трие и с кърпичка.

Здравко Ботушанов е международен трейнър в IT сферата и е водил обучения във Великобритания, Германия, Швеция, Португалия, Хърватия и Полша. Обученията му се оценяват с изключително високи резултати благодарение на иновативните му подходи. Сертифициран Гемификейшън дизайнер е в най-добрия Gamification Framework в света – Octalysis

Д-р Пламен Иванов е IT професионалист, предприемач и иноватор. Има над 15 години опит в IT индустрията и е работил по проекти за някои от най-големите компании в света като Vodafone, Telekom Austria Group, E.ON AG, T-Systems, equensWorldline и др. Иновациите са неговата най-голяма страст, притежава 4 международни регистрации за патенти и грамота „Джон Атанасов“ на Президента на Република България от 2014 година. Притежава докторска степен в областта на компютърните науки от Техническия университет в София и магистърска степен по специалност "Бизнес мениджмънт, технологии и иновации" от Университета в Шефилд. Интересува се и от българските иноватори, които са забравени или не толкова познати у нас, но много известни в чужбина.