Разкази за любовта от Цветелина Цветкова

Предаване: 100% будни, 26.10.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве


След "Лейди Гергана" и "Лейди Гергана 2" писателката Цветелина Цветкова издава и новата си книга „Зелената жилетка“. За разлика от Лейди Гергана – смешни истории, комични ситуации, разказани на северозападен диалект, „Зелената жилетка“ носи различно настроение.  

„Зелената жилетка“ е сборник с разкази, осемнайсет на брой, някои от които ще ви разсмеят до сълзи, подобно на легендарната вече лейди Гергана, но други ще предизвикат различен вид сълзи, от онези дълбоките и пречистващите, след които се чувстваме по-добри и преродени.

Зелената нишка, която ги обединява, свързващата нишка, от които са изтъкани разказите е любовта. Историите й са смешни, тъжни, абсурдни, нелепи, някои приказни, а други - директно от живота. Много от героите са реално съществуващи личности. Книгата ни отнася с носталгия към детството, към отдавна забравени места и традиции. Едва ли някой може да го обясни по-добре от едно от най-талантливите пера на България, писателя Иво Иванов: „Това е дишаща, непресторена топлокръвна книга. От най-редките. Само те са в състояние да ни хванат за ръката, за да ни отведат на местата, които все отлагаме да посетим. И когато пристигнете, сигурно ще усетите, че не вие сте разлистили книгата, а тя е разлистила вас. Поне с мен бе така.“

Премиерата на книгата беше на 5 октомври. А днес Цветелина Цветкова беше наш гост в "100% будни".