Eлена Сиракова и нейните "Галактики"

Предаване: 100% будни, 26.10.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Елена Сиракова завършва НГДЕК (Националната гимназия за древни езици и култури „Константин-Кирил Философ“), а след това и специалност “Поп и джаз пеене” в класовете на Етиен Леви и на Камелия Тодорова в НБУ. Още в гимназията пее в хор за акапелен многогласен обработен фолклор и е била в трупата за античен театър, с която в Испания изнасят представление изцяло на латински.

Преди години е участвала и в мюзикъла “КОСА” – продукция на Пловдивска опера. Албумът й излиза през ноември 2020, но представянето му е отложено заради пандемията и се случва през лятото на 2021. Била е бек вокал в групите на редица популярни български изпълнители като Камелия Тодорова, РУШИ, Ирина Флорин, Свилен Ноев, дует "Авеню", дует "Ритон". През 2019 г. излиза първият й сингъл – „Толкова студен“, клипът е доста футуристичен, като във филма „Интерстелар“.

"Една от локациите, на които е сниман, е язовир Батак, друга е медицински център. Първото ни място, на което снимахме, беше медицински център. Там, където във видеото седя в контролната зала на космическия ми кораб, имаше просто едно бюро. Помня, че когато декорът беше готов и трябваше да седна на стола и да започнем да снимаме, се разплаках – имах си мой собствен кораб, мой “Хилядолетен сокол”, мой “Ентерпрайз” със светещо розово контролно табло и копчета, които да си въртя и натискам, а падът на Бианка беше вграден в декора и на екрана му се виждаше звездна карта с моята планета, Земята и траекторията на полета ни. В края на видеото сме в совалка (в действителност това е хипербарната камера в медицинския център) – за тези кадри трябваше да гледам как Ан Хатауей разказва как са снимали нейните кадри в безтегловност в “Интерстелар” и да направя същото. Пространството в хипербарната камера беше много малко, пред люка имаше едно стъпало, на което заставах на едното си коляно, наведена напред, и трябваше да се опитвам да пазя равновесие, да се движа много плавно и да вдигам другия си крак много високо и назад, за да се създаде илюзията, че се нося и не съм стъпила никъде. Беше много трудно и коляното страшно ме болеше, но за щастие успяхме да уловим няколко достатъчно близки до целта момента. Много исках във видеото да има персонаж със скафандър и след доста умуване и търсене накрая взех един прозрачен лампион от “Икеа”, дадох го на Ради и тя го превърна в този фантастичен син скафандър с антена. Мъглявините, скокът в хиперпространството, малкият кораб, който лети из космоса, всичко това е дело на Биби и е заснето в хола й."

Клипът й „Ти си“ е с препратки към "Матрицата" и виртуалната реалност. Аранжиментът е направен от Божидар Василев - Trombobby

Работила е също и с Графа, Белослава. Има и трибют проект с песни на „Шаде“.

Днес Елена Сиракова беше наш специален гост в "100% будни".

Вижте видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад