Българите с най-много на брой жилища в Европа - коментар на Пепи Димитрова, консултант по недвижими имоти

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много българи почиват в собствени жилища в България и имат и втори, и трети дом на море или на планина. Ние сме "шампиони" в Европа по притежание на собствени жилища, като на всеки 1000 души се падат 668 жилища.

"В големите градове родителите купуват по-малко жилище в нов комплекс със сходната идея, която имаме исторически като манталитет, това да бъде жилище за детето. Детето обаче заминава в чужбина и това жилище остава празно, също както два-три етажа на къщи остават празни в малките градове, които се обезлюдяват." Това коментира Пепи Димитрова, PR консултант в недвижимите имоти. 

По думите й, тази статистика показва, че почти всеки българин може да си живее сам в имот, но това не означава, че жилищата ни са толкова. 

"Ние имаме ужасно много т.нар. тъмни прозорци, и то не само там, където населението се е изнесло. У нас "тъмните прозорци" са в най-скъпите райони също - в центъра на София, в скъпите квартали като "Изгрев" и "Гео Милев", стари райони, в които хората не искат да продават своята собственост, защото нямат никаква представа какво умно могат да направят с парите, които ще вземат от продажбата, а купуват и живеят в други имоти. Дори хора, които с години живеят в чужбина с целите си семейства, не продават имотите си в страната."   

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад