Бурният политически живот - коментар на проф.Румяна Коларова и доц.Петър Чолаков

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предстои конфликтът между двете крила на ДПС да се развихря, защото става въпрос за двама души, Ахмед Доган и Делян Пеевски, които са с много силно его и просто така "да хвърлят кърпата" и да се предадат, такова нещо няма да видим. Това смята доц. Петър Чолаков.

"В ДПС е имало много лидерски проблеми през годините, след като Доган се оттегли и реши да стане почетен председател. Всякакви драми сме наблюдавали, но явлението Пеевски е нещо особено. Едно е да извадиш зъб, друго е да извадиш мъдрец и то - ретиниран мъдрец. Такъв е Делян Пеевски. Той има много голяма тежест в ДПС и използва своите бизнес лостове, по регионите е направил неща за хората - построил е път, училище и т.н. Има други места, където не го харесват, не толкова, че не е от турски произход, а по причина, свързана с "Булгартабак" и неговия мениджмънт на тази компания, който не доведе до благотворен ефект. Затова ще има противопоставяне между единия и другия, което няма да се разреши лесно."  

Развръзката ще ни даде ключ към това, което се случва, защото ДПС винаги е била много затворена организация, в която отношенията между активистите или с електората, са оповестявани по един доста контролиран начин. Това каза проф.Румяна Коларова. 

"Ако трябва да търсим някакво обяснение на това, което се случва, бих отишла към една дефиниция, която съм давала, за характера на либерализма, който ДПС отстоява. Имаме един "кърджалийски" либерализъм, който наблюдаваме в действията на ДПС. Всички си спомнят от училище "Индже" - това е кърджалията, който може да се обърне и да прави добро за хората, но реално той си е кърджалия и върви и се обогатява против закона."

Вижте целия разговор във видеото. 
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад