България избира - вотът за държавен глава

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Журналистите Валерия Велева и Иван Гарелов бяха гости в студиото на БНТ. Темата с Турция и гласовете там очевидно ще е един от акцентите в изборния ден. Изненада ли е липсата на активност в Турция?

По думите на Иван Гарелов едно от първите неща, които трябва да направи новият президент, който и да е той, е да намери път към сърцата на много от обикновените турци, защото много от тях са обидени от недоверието. От този конфликт трябва да се избяга колкото се може по-бързо.

"Аз съм изненадана от агресивността, която беше приложена в тези избори. Това изостри отношенията между двете съседски страни. Ние нямаме полза от изостряне на отношенията", коментира Валерия Велева. Тя допълни, че не е изненадващо, че избирателната активност в Турция е ниска, тъй като цяло тя е ниска навсякъде у нас, а и в другите избирателни секции в чужбина.

Иван Гарелов заяви, че след изборите миналата неделя ситуацията в България е качествено нова. Според него се слага край на един етап от нашата история и тръгваме по път, който отдавна сме искали да поемем. Премахват се поне видимите противоречия между различните власти, допълни той.

Валерия Велева смята, че това, което ще се случи след изборите е проекция на това, което се случи преди изборите - то е, че ще имаме една дълбоко разделена нация.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад