Изборният ден в Русенско

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

И тези избори в русенска област са белязани от технически проблеми. В Глоджево тази сутрин една от машините не стартира. Оказа се, че четецът не разпознава картите. Изпратените на място техници не успяха да отстранят повредата и след разрешение от ЦИК се наложи в тази секция да се премине към гласуване с хартиени бюлетини. Избирателите в Глоджево обаче останаха доволни от този факт, защото признават , че се притесняват да гласуват с електронните устройства.

Заместник-председателят на избирателната комисия Юмгюл Яшарова първа открива техническия проблем с машината, защото се опитала да гласува веднага след отварянето на секцията.

"С карта номер едно машината не се отвори, не реагираше даже на това, че приема картата, не се чуваше това чукване. С карта номер две пробвах по същия начин. Изчаках, пробвах и с карта номер три и това не се случи", казва Яшарова.

Докато се получи разрешение от ЦИК за гласуване с хартиени бюлетини, изборният ден в тази секция е закъснял с около час и половина. А избирателите, дошли да гласуват, са си тръгнали.

От секционната комисия отчитат ниска избирателна активност. Към 11 часа тя е била едва 4 процента.

 

Автор: Венета Николова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад