България на балканската шахматна дъска - защитени ли са правата на българите зад граница? Позиция на проф. иколай Овчаров

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За балканските нрави,за междусъседските отношения,за центъра на цивилизацията на нашия полуостров и за любовта към съседните народи, с която сме пословично известни всички нации тук на Балканите, и още за всичките ни сънародници, останали извън съвременните ни граници - разговор в студиото на "Денят започва" с проф.Николай Овчаров.  

"Национализмът на балканските държави не е от вчера", изтъква проф.Овчаров, припомняйки плановете за създаване на Велика Сърбия в средата на 19 век. "Но това не е политика на сръбската държава днес." Според него, няма никакво съмнение, че в последните години Сърбия е проводник на руските интереси на Балканите." "Разделяй и владей", това е руската политика в този регион.

Каква е новата цел на тази политика? Северна Македония да бъде държана максимално дълго извън Европейския съюз? Според проф.Овчаров, Белград има и свои интереси в този случай, но в обозримо бъдеще те трябва да вземат някакво решение, да определят своята политика - с Москва или Европейския съюз.   

Какво още каза проф.Овчаров - вижте целия разговор. 

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад