Бившият директор на “Булгаргаз”: Констатациите от проверките са абсолютно несъстоятелни, некоректни, неверни

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

“Булгаргаз” е доста апетитно дружество, което е в много добро финансово състояние, с много добър авторитет и е огромен авторитет на пазара. Последните 7 години доста се потрудихме за това, цяла планина от работа изринахме, за да стигнем до тези резултати. Това е пазар за близо 3 млрд. лв. и е доста апетитна хапка. Така бившият директор на “Булгаргаз” Николай Павлов обясни в “Денят започва” защо беше сменен целият борд на дружеството от неговия собственик - "Българския енергиен холдинг”.

Той подчерта, че дружеството не може да бъде приватизирано - няма трайни активи, а най-големите такива са договорите, които е постигнало смененото ръководство. По думите му през последните месеци е използван “целия инструментариум, включително и полицейски”, за да се упражнява натиск върху ръководството на дружеството.

“Съжалявам, че се тръгна по този милиционерски начин, а не по цивилизования, защото “Булгаргаз” е едно от най-важните дружества в енергетиката и има сериозна репутация и сред финансовите институции, и сред чуждестранните партньори”, отбеляза Павлов.

Според него констатациите за нарушения в докладите от направените проверки са “абсолютно несъстоятелни, некоректни, неверни” и ръководството на дружеството ги е оборило.

Той съобщи още, че утре "Булгаргаз" ще внесе предложение за намаление на цената на газа с поне 17%. 

Какво още каза Николай Павлов вижте във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад