Боян Магдалинчев, ВСС: "Не можа да кажа на 100%, че Галина Захарова ще бъде избрана за председател на ВКС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Концепцията на кандидата за председател на ВКС е качена на страницата на ВСС повече от месец. Към материалите във връзка с избора има депозирани искания с въпроси от колеги магистрати, както и от неправителствени организации. Това каза Боян Магдалинчев - председател на ВСС в предаването "Още от деня" преди процедурата по избор на председател на ВКС в петък.

Той коментира единствената кандидатура на Галина Захарова за председател на ВКС. "Въпросът не е предрешен, след като имаш дебат, изслушване, коментари и необходимост от доказване качествата на кандидата. Колегата Захарова е човек с високи професионални качества. Комисията по професионална етика прие, че тя има необходимитие нравствени качества, за да участва в избора.Отделно от това всеки член на ВСС има право да се запознае лично с кандидата чрез задаване на въпроси", поясни Магдалинчев.

"Не можа да кажа на 100%, че тя ще бъде избрана", заяви още Боян Магдалинчев.

Той коментира още идеята на новото правителство КПКОМПИ да бъде заменена с два нови органа. Според него това е правомощие на законодателя. Магдалинчев обясни, че до този момент комисията работи и навлиза в нещата.
Критиките към съдебната власт той коментира така: "От много време продължават атаките срещу ВСС. В много случаи от съдебната власт зависят много икономически въпроси и могат да бъдат засегнати много лични интереси. Интересът е разпознаваем в много случаи."


"Електронното правосъдие е изключително сложно нещо. Не знам да има друга държава, където електроното правосъдие да е въведено в рамките на 3-4 години. В някои страни това продължава 10 години. Нещата там са свързани с промяна на мисленето на хората, с много средства", заяви още председателят на ВСС. 

Вижте разговора във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад