Бургас с най-много заразени с Ковид

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бургас последва примера на София и въведе нови противоепидемични мерки. Причината е, че е сред градовете с най-висока заболеваемост от коронавирус. Към момента се забраняват всички културни и спортни мероприятия с изключение на тези с международен характер, както и се увеличава броят на леглата за ковид пациенти. Това реши Областният противоепидемичен щаб. Готови ли са болниците в града да приемат увеличения брой заболели ще разберем от Елеана Цанова.


Област Бургас оглави класацията за брой заболели на 100 хил. души през последните две седмици. Само през вчерашния ден бяха регистрирани рекордните 440 души. Това наложи ново затягане на мерките и принуди лечебните заведения да увеличат ковид леглата. В Комплексния онкологичен център са разкрити две отделения за лечение на пациенти с коронавирус.

Директорът на онкодиспансера в Бургас проф. д-р Христо Бозов заяви пред БНТ, че все още има свободни легла, при капацитет от 40 легла заетите са 32. Тази нощ са приети 6 души.

"Ситуацията прилича на тази през номври и декември, когато приемахме около 10-12 човека на денонощие, сега за товеа денонощие също са приети 12 човека", каза проф. Бозов.

Няма случаи на върнати пациенти. Болните са с много широк възрастов диапазон - най-възрастният пациент е на 91 години, а най-младият - на 27.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад