Раследват смъртта на 54-годишната жена в Благоевград

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

54-годишна жена почина след усложнения от Ковид в Многопрофилната болница за активно лечение в Благоевград. 12 дни преди фаталния изход тя си е поставила ваксина „Астра Зенека“. Нейни близки твърдят, че преди това си е направила и ПСР тест, който е бил с отрицателен резултат.

Починалата е от с.Стоб, работела е като учител в училището в град Рила. На 26 февруари заедно с о
е 4 нейни колеги е ваксинирана с ваксина "Астра Зенека". Две седмици по-късно жената започва да се чувства зле - има болки в гърдите и получава задушавания. Пеменницата ѝ се обажда веднага на тел. 112, изпратенм е екип от болницата в Благоевград, жената веднага е транспортирана в Спешния център. Установено е, че е в изключително тежко състояние, настанена е за лечение в отделението по реанимация. За съжаление, след няколко часа тя издъхва.

И тук се разминават версиите за причините за смъртта на близките и на служителите на болницата.

Роднините са категорични, че тя е била в добро здравословно състояние, преди да ѝ се постави ваксината, не е имала съпътстващи заболявания, направила си е PCR, който е бил отрицателен. Роднините са убедени, че причината за смъртта е поставената ваксина.

От лечебното заведение в Благоевград твърдят точно обратното, тяхната позиция е, че жената е имала Ковид 19 преди да ѝ бъде поставена ваксината, така че в случая не може да се коментира, че има връзка между имунизацията на жената и нейната смърт.

Георги Ставрев – кмет на село Стоб: В Дупница е направена ваксината, говори се за "Астра Зенека". Но ето – след колко, след 10 дни тя получава проблеми и за няма и 24 часа почина жената.

Василка Георгиева – племенница на починалата жена: Всичко стана от ваксината. Преди 10 дни я беше направила, на 26 февруари направи 1-та фаза на ваксинирането и след 10 дни получава това нещо, за 4 часа. Оток на белия дроб, съсирване на кръвта, оток на червата. Целият организъм ѝ беше засегнат. Не, тя имаше кръвно, но беше овладяно, не е била в последна фаза.

Д-р Огнян Митев – директор на МБАЛ – Благоевград: Постъпва в тежко състояние. Единият дроб, от скенера личи, почти го няма, увреден от Ковида. Положителен PCR тест и след това почива жената. Изключено е това да се случи от ваксина. Най-вероятно, мисля, че е така, тя е била в инкубационния период, тя е била заразена, но без симптоми и много бързо след това се е развила болестта.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад