Цената на агнешкото за Великден

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не се очаква сериозно поскъпване на цената на агнешкото за Великден. Това твърдят животновъди от Първомайско. Търсенето тази година е започнало още през януари. Повечето производители са започнали да продават още от тогава.


Във фермата на Банко Илиев до Първомай се отглеждат над 600 овце. Още след Нова година са започнали да приемат заявки за агнешко. Те продават агнетата на миналогодишните цени.


"Цената е същата като миналата година,много малко повишение има-около 20 ст. Ние в момента го продаваме на 5 лв. на едро без ДДС,  7 лв. е на дребно ,мисля, че цената 7 лв. трябва да е така и на едро, да има малко повишение, но няма да има в момента", коментира цените на агнешкото Банко Илиев.

 

Във фермата обмислят да се насочат основно към отглеждане на овце за мляко,тъй като продажбата на агнета, според тях, не носи достатъчно приходи.

 

Красимир Тодоров, животновъд също коментира цената на агнешкото.
"Нашата асоциация мисли да ни кооперира фермерите и тя да ги продава, но така целогодишно няма пазар за агнетата това е най- големия проблем. Тенденцията за нас е млякото, в млякото са парите, агнешкото няма как да даде толкова много приход - разчитаме на един Великден."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад