Доц. Ангел Кунчев: При нас данни за имунизиран починал няма

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ние сме длъжни да казваме истината - тя е числа, тя не може да бъде измислена, каза главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев в "Денят започва". Всички ваксини, които пристигнат в България, се употребяват в рамките на 3-4 дни, постепенно растат количествата и на Пфайзер, и на Модерна, продължават да идват количества на Астра Зенека, подчерта доц. Кунчев. Направени са над 400 000 дози.

"Ако има редовни доставки, още в началото на следващия месец ще достигнем половин милион. Достатъчно лие - не, не е, ние сме в състояние да правим по 40-50 000 имунизации дневно", заяви главният държавен здравен инспектор.

Спирането временно на ваксината на Астра Зенека накара много хора да изчакат, нормално е, но вече има заключения на експертите и на регулаторния орган, не би трябвало да има такива страхове. Започва преодоляване на тези страхове и хората пак търсят възможност за имунизация.

"От новозаразените малко са с поставена ваксина, правим организация в момента да имаме по-точна информация за това при наличие на някакви признаци какъв е резултатът", поясни доц. Кунчев.

За старческия дом в Добричко той посочи, че заразата е вкарана от персонал, който е отказал да се имунизира, много от ваксинираните са станали положителни, част от тях са развили някакви симптоми, нито един имунизиран не се е наложили да остане на болнично лечение, на такова са останали хора без имунизации и които са отказали.

"Нямаме до момента случай на имунизиран с тежко прекарване, камо ли пък починал", категоричен беше доц. Ангел Кунчев.

Вижте целия разговор с главният държавен здравен инспектор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад