Чартърната програма за германски туристи във Варна е прекратена предсрочно

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сезонът за германците за дестинация Варна приключи с последните чартърни полети, които ще върнат обратно туристите. Това е мнението на предстанители на германски концерн, в който влизат големи туроператори. Според тях прогнозата и за следващото лято не е оптимистична, защото записвания за сезон 2021 все още няма. Чартърната програма е прекратена предсрочно с един месец. Причината е, че Германия е поставила в забранителния списък за пътувания Варна и Добрич заради увеличения брой заразени с Ковид-19, съобщи репортерът от Варна Мариана Малева. В района на тези градове се намират и най-големите ни курортни комплекси.

"След обявяването на Добрич, Варна и Благоевград за рискови региони за пътуване от страна на немските здравни власти, туроператорите бяха принудени да влязат в режим на активно анулиране на почивките и за голямо съжаление не успяхме да предотвратим тази мярка и да разграничим морските ни курорти от големиоте градове", заяви за Сутрешния блок на БНТ Калин Сутев, представител на германския концерн, в който влизат и туроператори.

Няма как да се отдели броят на заразените в курортите от тези в градовете и немските туропертори са длъжни да се съобразят с наложеното от немските власти ограничение, поясни Калин Сутев. Предлага се пренасочване на туристите към южните курорти и Бургас. Дали ще се приеме от тях е въпрос на личен избор.