Чувстото за безнаказаност е една от причините за високата смъртност по пътищата

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

При нарушаване на правилата за движение трябват санкции и тона момента, заяви Владимир Тодоров - председател на Асоциацията на застрахованите и пострадалите от катастрофи, който гостува в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“.

Взимайки повод от развитието на делото срещу шофьора, убил журналиста Милен Цветков, Тодоров говори за опасността, която носят за олбществото дрогираните водачи на МПС. Той показа очила, с които се възпризвежда зрението на човек, намиращ се под въздействието на опиати. Такива очила вече са предоставят про обучаването на млади шофьори.

Като председател на НПО, Тодоров обърна внимание, че организацията подава сигнали към институциите, които имат отговорността за осигуряване на безопасността по пътищата. В това отношение  те трябва да бъдат безкомпромисни . Необходими са неизбежност на наказанието и тотален контрол към нарушителите, за да се пресече рискът от произшествия на пътя. По думите на Тодоров трябва да се набавят достатъчно дръг тестове и , особено на места, където има събиране на много млади хора - като в Студенсткия град, например, да се проверява всяка втора кола.

За сигурността на пътищата голямо значение имати  тяхното състояние и контролът. Трябва да има достатъчно камери и единна система за обработване на събраните данни, подчерта Тодоров.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад