Националният борд по туризъм апелира за целеви ресурс за реклама на България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На конференция през  изминалата седмица бяха представени и обсъдени най-добрите практики за това как туристическата индустрия се справя и управлява кризата с корона вируса. Показани бяха  примери от водещи в турзизма страни като Швейцария, Австрия, Франция, обясни Полина Карастоянова – изп. Директор  на Националния борд по туризъм, която гостува в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“.

Зоните за туризъм, които са под строг контрол за противоепидемичните мерки, осигуряват по-голяма степен на безопасност от вируса дори от нашите домове, каза Карастоянова. Според нея тези зони са обект на контрол от всички компетентни органи и получават големи инвестиции за прилагането на тези мерки „в целия спектър на възможни материали или технологии“.

По думите на Карастоянова участниците в срещата са обединили около мнението за нуждата от общи мерки за контрол и процедури за подготомвката и реализацията на зимния туристически сезон в условията на COVID кризата. От туристическия бранш са направили предложения и очакват бърза реакция от заинтересуваните институции – министерствата на туризма и на здравеопазването.

Според Карастоянова много важно при прилагането на мерките е да бъде разграничена ситуацията в населените места с повече случаи на заразени от курортите в близост до тях, за да не се спира достъпът на туристи. Тя отправи апел за целеви ресурс за реклама на България и българския туризъм, на курорти с минерални води като Девин, Велинград, Хисаря.

Българският туристически бранш в момента е готов да си сътрудничи с останалите балкански страни, за да компенсира загубите на други туристически пазари. Освен това, приветства инициативата на Министерството на туризма и пловдивския Университет по хранителни технологии за представяне на националната кухня като едно от най-привлекателните богатства на страната ни за чуждестранните туристи.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад