Цигуларят Марио Хосен за началото на фестивала "Варненско лято 2020"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много от намеренията на организаторите са били осуетени заради коронавируса, но основният ангажимент - към публиката и ценителите на класическото изкуство във Варна и в България, ще бъде изпълнен, научихме от  Хосен, цигулар от световна величина и артистичен директор на
Международен фестивал "Варненско лято".

Фестивалът е основан през 1926 г. Спирал е само по време на войните. А в тези трудни, абстрактни времена хората имат нужда от музика, убеден е Хосен.

В тези времена един фестивал /при спазване на противоепидемичните мерки, разбира се/ дава надежда, Категоричен беше цигуларят. Той изтъкна значението на срещата на генерациите - на младите изпълнители, които имат нужда от сценична изява, с големи, утвърдени имена, които пишат историята на класическата музика.

Марио Хосен ни запозна с част от музикалната програма на фестивала. Подчерта присъствието на проф. Милена Моллова, която е избрала интересна програма като известен бетовенов интерпретатор. Тя ще изпълни трите емблематични сонати на Бетовен - Апасионата, Патетична и Лунна соната в неделно матине на 30 август. За повече информация по програмата Марио Хосен прикани ценителите на музиката да посетят сайта на фестивала.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад