Цветан Цветанов: България има една последователност за увеличаване на зависимостта си от Русия през последните години

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ако подложим на съмнение службите, това означава, че държавата отсъства от проблемите, които трябва да бъдат решавани. Позициите на българското правителство и позицията на българския президент във връзка с ескалацията на войната в Украйна са малко закъснели. Това каза в "Денят започва" бившият министър на вътрешните работи, председател на "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

По думите му в последните месеци не е направено нищо, което да е с ясно позициониране на страната ни и с изпълняване на ангажимента ни както към НАТО, така и към ЕС.

"Питам се защо още не е проведен Съветът по сигурност към МС. Доколкото разбрах тази седмица ще бъде или може би днес, но това са пет дни след започването на тези действия като решение от Путин. България има една последователност за увеличаване на зависимостта си от Русия през последните години", отбеляза той и допълни, че най-потърпевши сме от решенията, свързани с енергийната сигурност на страната ни.

Цветанов е категоричен, че с ангажимента, поет от Теменужка Петкова с подписването на пътната карта в Санкт Петербург, зависимостта на България от Русия е увеличена многократно.  

"Никой в България не задава въпроса защо страната ни се отказа в този период от 1 млрд. 350 млн. лева, които щяха да дойдат по стария газопровод - старото трасе, което идваше от Украйна. Договорът за него беше до 2029 г. Много ясно трябва да заявим, че ние сме част от това, което се случва днес в Украйна, защото ако нямаше "Турски поток", ако нямаше "Северен поток", Русия нямаше да си позволи това, което прави днес, защото основният ѝ приход е от енергийните ресурси, които изнася", подчерта Цветанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад