Д-р Благомир Здравков: Детското здравеопазване трябва да е надпартиен приоритет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Средствата за техниката за образна диагностика в детската болница бяха отпуснати още от предходното правителство. Бяха стартирани обществени поръчки, чисто технологично няма как по най-бързия начин това да се случи. Предстои инсталирането на новата рентгенова апаратура в болницата и би следвало обществената поръчка за скенера скоро да приключи. Това каза в студиото на "Денят започва" д-р Благомир Здравков - изпълнителен директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев".

"Финансирането за техниката за образна диагностика беше осигурено от предходното правителство. Бяха осигурени средства за един цял етаж в болницата, който успяхме да ремонтираме", отбеляза той.

Предстои нов ремонт, каза д-р Здравков и припомни, че сградата на болницата е строена през 1937 година, като много по-късно е превърната в специализирано лечебно детско заведение. 

"Тя не съотвества на никакви съвременни стандарти. Ремонтите в работещо лечебно заведение са много трудна задача, защото няма как да спрем дейността", подчерта той.

Още преди три години, в началото на мандата си, ръководството на болницата набеляза най-проблемните точки, заяви д-р Здравков и подчерта:

"Постоянно са изпращани сигнали и доклади в Министерството на здравеопазването и за много от тях нямаше движение."

Той беше категоричен, че детското здравеопазване трябва да е надпартиен приоритет.

Какво още каза изпълнителният директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад