Милена Милотинова: Предизборната кампания в РСМ бе основана на антибългарски послания

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предизборната кампания в Република Северна Македония бе основана на антибългарски послания. Последният дебат между кандидатите за президент - Стево Пендаровски и Гордана Силяновска, беше изцяло съсредоточен върху България. Не чухме визията им за развитието на собствената им страна. Това каза в „Денят започва“ Милена Милотинова - журналист, Bulgaria ON AIR. 

Според нея антибългарската риторика е била по-изострена от предходни избори.

„Говори се за ревизия на преговорната рамка за стартиране на преговори на РСМ с Европейския съюз. По този начин някои от политиците в Северна Македония създават опасна илюзия в македонското общество, че е възможно да се предоговаря нещо с Европейския съюз, което е гласувано от 27 страни членки и от самата кандидатка – Северна Македония, тя се е съгласила с тези условия“, смята тя. 

Милотинова посочи, че в РСМ се говори и за денонсиране на договора с България.

„Този договор не се спазва. Нито имаме общи чествания, нито е започнала ревизия по учебниците по история, които са пълни с неистини и обидни квалификации по отношение на българите, нито виждаме спиране на омразата към македонските българи, нито има промяна в Конституцията им“, добави тя. 

Вижте целия разговор във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад