д-р Иван Маджаров: Нуждаем се от Национален оперативен щаб

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От вчера Националният оперативен щаб е разформирован. Как ще се управлява кризата от тук нататък, питаме председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров.

"Обстановката по отношение на пандемията в Европа, не предполага, че трябва да се лишим от такъв орган, защото няма данни за това, че вирусът си е тръгнал. Не знам как и защо е взето това решение, но трябва максимално бързо да бъде запълнен този вакуум с друга структура. Брифингите не са основното нещо, с което се занимаваше щаба. Работата трябва да се поеме от някой", апелира д-р Маджаров.

Той също така изрази мнение, че вероятно Министерството на здравеопазването в оставка се нагърбва с тази задача, но тя е непосилна само за едно министерство.

Според председателят на БЛС, трябва максимално бързо да има нова оперативна структура, която да предлага решения.

Неговата оценка за работата на НОЩ е по-скоро положитела, отколкото негативна. Д-р Маджаров сподели, че щабът не е допуснал да се случи хаос.

"Прилагаха се световно признати мерки за борба с тази пандемия. Не бива да неглижират тази криза новите политици, тя съществува, става въпрос за човешки животи", заяви д-р Маджаров.

 

"Нищо от това, което наблюдаваме не може да ни накара да си мислим, че трябва да продължим без наблюдения на процесите, ние се нуждаем от такъв оперативен щаб, небходимо е да се управлява кризата", категоричен бе д-р Маджаров.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад