Законодателните предложения на "Изправи се! Мутри вън!" - разговор с Арман Бабикян

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Арман Бабикян - депутат от ПГ на "Изправи се! Мутри вън!" коментира първия ден на новия парламент в студиото на "Денят започва".


"Определено има неща, по които ще трябва да работим заедно, защото възстановяването на държавността е изключително сложен и многолик процес и там се налагат действия, които просто са в полза на България, а не в полза на идеология, партия или даден човек, опазил Бог", заяви Бабикян.


Той е категоричен, че трябва да има промени в Изборния кодекс, и че трябва да се постигне съгласие върху прозрачността и възможността максимален брой български граждани да упражнят правото си на глас, нещо което сегашния изборен кодекс не е осигурил.

"Порочната практика да се пипа предизборния кодекс малко преди избори, обикновено в полза на управляващата партия, не винаги е вадила верни сметки за тези, които го извършват, но навява мисълта, че някой който е на власт, така да си нагласи закона, че да му е удобно на него най-вече. Може би е положителен факта, че има амбиция това да се случи в началото на народното събрание, за да няма това субективно усещане, че някой си прави закон според себе си", коментира още промените в Изборния кодекс Арман Бабикян.  


Относно плана за възстановяване Бабикян, заяви, че парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!", иска той да се подаде в срок. От групата ще предложат сериозни и експресни поправки, за да не търпят щети българските граждани.
 
По повод разпускането на Националния оперативен щаб той заяви: "Останахме без управление на здравната криза. Имаме здравен министър в оставка, имаме разпуснат национален щаб, имаме ваксинационна криза и претъпкани болници. Не може да оставяш държавата си в този хаос на болестта и да саботираш парите, този човек саботира България за това, че не е избран. Апелирам лекарите, които са в НОЩ и тези, които не са, да не спазят заповедта на Борисов и да си спомнят Хипократовата клетва."


Не мислим за съставяне на кабинет, ние нямаме мандат.

"Имаме точно такава нагласа", така коментира Бабикян вероятността "Изправи се! Мутри вън!" да подкрепи правителство на "Има такъв народ".

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад