Д-р Камен Данов: Има изключително напрежение сред колегите и една обида, защото "Пирогов" беше наклеветен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Пирогов" тези дни се работи трудно. Има изключително напрежение сред колегите и една обида, защото болницата беше наклеветена. Това заяви в "Денят започва" началникът на Клиниката по гастроентерология в "Пирогов" д-р Камен Данов.

Лекарското съсловие, медицинските сестри, санитарите - всички бяха наклеветени от служебния здравен министър г-н Кацаров, който няколко дни постоянно сменя твърденията си, посочи д-р Данов.

Относно твърденията за мними хоспитализации, д-р Данов уточни, че са налице големи разминавания в цифрите, които в началото са били обявени като 800, впоследствие от протокола се вижда, че говорим за 6 хоспитализации, "от които едната е на г-н Кацаров". Той отбеляза, че "Пирогов" не е получил никакви пари за хоспитализацията на служебния министър на здравеопазването.

По думите му проверките са в болниците, които изнесоха ковид кризата и които не получиха пари за дейността си. Той беше категоричен, че милионът и 300 000 са парите, които са получили медиците за работата си в ковид кризата и сега им се казва, че трябва да върнат тези пари.

Според д-р Данов при натовареността на работата в "Пирогов" никой няма нужда да прави фалшиви хоспитализации. В болницата работихме на предела на силите си. Що се отнася до д-р Кацаров - той източи болницата, защото се е възползвал от приятелството си, за да си направи безплатни изследвания.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад