Д-р Николай Брънзалов: Сертификатът се получава от лечебното заведение, където е поставена ваксината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

На среща в РЗИ вчера е обсъдена заповедта на министъра на здравеопазването във връзка с получаването на ваксините от общопрактикуващите лекари. Те ще бъдат получавани от 10 пункта в София. Става въпрос за около 850 лекари, които трябва да получат ваксини, заяви  д-р Николай Брънзалов, зам.-председател на БЛС.

До четвъртък ще се заявяват нужните ваксини и вида им, както и заявка в кой пункт да ги получат. В петък тази информация ще бъде обработвана, а в понеделник личните лекари ще могат да получават заявените ваксини.

По думите му до този момент проблем е било получаването и броят на получените ваксини.
Д-р Брънзалов коментира, че количества от ваксините има, най-желани са РНК ваксините. От вчера има нова информация към кратката информация, че ваксината на "Пфайзер" може да се съхранява при температура от 2 до 8 градуса до 31 дни, което значително ще облекчи работата на личните лекари.

По негови наблюдения много хора се колебаят дали да се ваксинират, но голяма част от рисковите пациенти вече са обхванати от ваксинационния процес.


Най-желаните ваксини са РНК ваксините, коментира д-р Брънзалов.


Сертификатът на българските граждани, които са завършили целия цикъл се получава от лечебното заведение, което ги е осъществило, подчерта д-р Брънзалов.


Какво каза още той, вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад