Румен Христов: Надявам се, че СДС ще бъде отново с ГЕРБ на изборите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Ще продължим разговорите с политическа партия ГЕРБ за съвместно явяване на изборите през юли, има нюанси в преговорите които предстоят, надявам се, че ще намерим верните отговори и ще бъдем заедно на изборите, заяви Румен Христов председател на СДС в предаването "Денят започва".


Относно други възможни коалиции, Христов каза, че опциите са две - коалиция с Патриотично консервативния блок и Демократична България, макар че разговорите с ДБ преди две години са били спрени именно от тях.  


"Ние направихме не лош резултат, имаме потенциал от още 10-15 хиляди гласа, но дори и с него това не е достатъчно, за да прескочим бариерата, ние ще бъдем по-скоро рационални, отколко емоционални, искаме нито един десен глас да не бъде загубен, така че ние ще намерим формула за коалиционно явяване, за да не бъдат загубени тези гласове", коментира Христов.

Христов заяви, че СДС няма да поиска повече места от това, което биха могли да допринесат. "Очакваме по-предни места и ще водим преговори в тази посока. Преференциите, които бяха ползвани бяха над 50%, това е благородно състезание. Ние нямама концентриран вот, той не дава възможност ние да съберем по-голям вот. Отколкото нашите коалиционни партньори, нека да не говоря предварително, предстоят разговори с колегите", коментира още Христов.


СДС няма притеснения от гледна точка на ревизиите на предишното управление, заяви Христов. "Ако някой е допуснал грешки, има си процедури, органи които се занимават с това нещо, а не такива шумни комисии, които бяха създадени с предизборна цел".

Румен Христов счита, че действията на президента Румен Радев са като на кандидат - президент и при всички положения той ще се опита да се възползва от това.  


Председателят на СДС заяви, че с ГЕРБ не са коментирани варианти за кандидат за президентските избори."Бяхме се договорили, че нещата ако потръгнат ще бъдем заедно един пълен цикъл от избори, затваряме цикълът с президенските избори и предполгам, че пак ще бъдем отново с тях", заяви Христов.

 

Целият разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад