Д-р Радислав Наков: Решението на съда за мен е морална победа

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Продължаваме с един случай, който прикова общественото внимание преди месеци. За младия лекар д-р Радислав Наков, който  твърдеше, че е дискриминиран при кандидатстване за асистентско място в Медицинския университет в София, защото е онкоболен. От университета отричаха. Сега обаче Софийският административен съд (САС) осъди Медицински университет-София по случая. За решението на съда и какво предстои - на пряката ни вайбър линия разговаряхме с д-р Радислав Наков.

Решението на съда за мен е морална победа, сподели д-р Наков, тъй като при подаване на жалба от негова страна до факултета и университета, отговор на жалбата не е получен. Работата му не е преразгледана, въпреки уверенията на декана, че това ще бъде направено. В резултат на всичко това той предприема действия и така се стига до решението на Софийския административен съд, което той отново определи като морална победа.

"Този случай се превърна в нещо повече от моя лична битка. Той показва, че в учебните заведения понякога има грешки, понякога конкурсите не са много справедливи и ако си търсиш правата, няма как да бъдат разрешени в рамките на университета, а трябва да си помогнеш по съдебен път. Този казус създаде едни заключения, че все още има някои нарушения, както в случая в Медицинския университет в София, на които трябва да се обърне внимание", отбеляза д-р Наков.

Колегите ми реагираха с огромна подкрепа към мен, което също е морална победа, призна д-р Радислав Наков. По думите му такива нарушения от страна на университета са ежемесечни. Така станаха достояние на обществото.

Вижте разговора във видеото.