Даниел Митов, ГЕРБ: "Продължаваме промяната" бягат от съставяне на правителство. Ясно е, че отиваме на избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Американското посолство нямаше консултации. Ако говорим за консултации, сигурно по-интересно е било в Президентството, това заяви в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

Разказа, че в Американското посолство се е състояла една протоколна закуска, изпращане на съветника по политически въпроси и запознанството ни с новия. Това се превърна в нови, без да има нужда от такава. Определи като проблем говореното, в което вицепремиерът в оставка и министър на финансите Асен Василев прояви не просто непрофесионализъм, а показа пълна липса на дипломатическа хигиена.

Според Митов от приказки като тези на Василев за това, че някой някъде бил шушнал на неговите коалиционни партньори какво правителство трябва да се прави, тръгват подобни конспирации.

"Посолствата, особено съюзническите, е нормално да се интересуват от това България ще има ли правителство. В положение, когато на източния фланг на НАТО има война, няма никакво учудване от факта, че нашите съюзници се интересуват. Те се интересуват и от това какво ще стане в Естония, където също падна правителство. Какво ще стане в Италия, където правителството на Марио Драги падна. Така че това са нормални процеси", коментира той.

Отрече по време на мероприятието да са обсъждани доставките за България на втечнен газ.

Митов посочи, че обвиненията на Асен Василев са провокирани от интереса на вицепремиера в оставка към комисионите. "Той разбира от шума на комисионите. Покрай спекулациите с газовите доставки, покрай връщането на посредниците в доставките за газ, както и пламенната защита на интересите на "Лукойл" от страна на правителството и на вицепремиера Василев, има обосновани предположения, че парите, които отиват при посредниците в швейцарските им сметки, след това може би част от тези пари се преразпределят по офшорните сметки на хората, които са свършили работата. Не обвинявам никого. Имаме служби, които трябва да проверят има ли такъв феномен", каза още той.

Категоричен е, че "Продължаваме промяната" бягат от съставяне на правителство, защото надробиха такава каша в държавата, че единственото, което им остава е да си измият ръцете със служебно правителство. Ясно е, че отиваме на избори.

Заяви, че единствено ГЕРБ са тези, които могат да проведат истинска съдебна реформа.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад