Петър Москов, КОД: За да има смисъл от следващите избори, трябва широка силна десница, широк предизборен десен фронт

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Аз не мисля, че има трети път. Не мисля, че и по начина, по който беше формулирано това мнозинство има и първи път. Наистина ли сме готови да водим разговора в разгара на икономическа криза, в напредваща здравна криза, във война на границата ни, наистина ли по сериозен начин обсъждаме разговора за бъдещето на държавата, стабилността на общественото, икономическото управление на държавата от това какви стъпки е готов да предприеме уважаваният от мен Тошко Йорданов, това попита в "Денят започва с Георги Любенов" лидерът на партия "КОД" Петър Москов.

По думите му това е разговор за гимназисти. Сериозният разговор е свързан с това има ли перспектива, има ли начин и сила, която да поеме отговорност.

Името на кризата е безизходица, подчерта Москов. А работата на политиците е да дават решения, а не да дават някакви обяснения. Ако сега ще се състави правителство или не от политически партии, които преди две седмици си размениха такива обвинения в престъпления, очаква ли някой стабилност. Следващите избори също не дават надежда, затова и хората гледат на тях с притеснение.

Такова мнозинство със заложен в него конфликт, защото да събереш ДБ и БСП на едно място е все едно да събереш е като да събереш вода и олио на едно място. Може би привидно може да ги задържиш на едно място, но цялата ти енергия отива да това да създадеш привидност, а не да вършиш работа. Разказът, че такова мнозинство е мнозинство, което може да се бори против корупцията, също е неверен. За олигархията, която стои зад корупционните отношения и която безспорно е налична, е изключително важно да има точно такова слабо управление, отбеляза лидерът на КОД.

Според него, за да има смисъл от следващите избори, трябва различен поглед. Трябва широка силна десница, широк предизборен десен фронт. Нужно е предизборно голямо синьо обединение със своята либерална, със своята консервативна, със своята народняшко-популистка част дори, което да даде заявка за своите 51%, за собствено мнозинство на следващите избори и отговорността, че след това ще преведе всички нас през тежките месеци, които ни очакват.

Определи икономическия и обществен живот у нас в момента като посткомунистическо блато. Пресушаването на това блато, за да стъпим на здрава земя, се нарича масивно лустрационно законодателство. "Означава прекъсване на достъпа на олигархията до публичните пари, до медийното влияние и до съдебната система. Второ - скъсване със социализма като икономическа философия и като управленска практика. Това означава недопускане на БСП и дериватите ѝ до популистки управления и защита на принципите на здравия производствен капитализъм. Трето - гарантиране на националната сигурност и на икономическата стабилност в рамките на Европа и на НАТО", подчерта той.

КОД стои зад това решение, защото е решението за бъдещето на България. Призова лидерите Кирил Петков, Христо Иванов, Атанас Атанасов, Бойко Борисов, лидерите на извънпарламентарните десни формации, разпръснати във времето на най-различни места, към смирение, за да направят усилие за обединение. Да си подадат ръка "Продължаваме промяната" и ГЕРБ е проява на отговорност и осъзната липса на друга алтернатива, смята той.

Целия разговор вижте във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад