Даниел Митов: ГЕРБ проявя мъдрост и зрялост, имаме амбиции първият мандат да успее

Предаване: Панорама, 19.05.2023

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Имаме амбиции първият мандат да успее и в момента правим всичко възможно. Кандидатът за министър-председател - госпожа Мария Габриел, непрекъснато води разговори с останалите политически партии, за да намерим път за разрешаването на този ребус. Въпросът е да има съгласие около това какви са приоритетите. Това каза в студиото на "Панорамата" заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов.

"Това деление на първи и втори мандат за мен е много странно. В българската история до момента - след 1989 година, правителство, избрано с втория мандат, няма. Има причина да се случва с втория мандат, а е и въпрос на легитимност. А защо да не говорим и за национален мандат", коментира той.

Според него в момента ГЕРБ проявя мъдрост и зрялост като първа политическа сила като разговаря с всички политически сили в парламента в търсене на "онова сечение, което да позволи на базата на определени принципи да се състави кабинет".

По думите му най-стабилната формула за правителство включва "политически ангажирани фигури, които са ясно профилирани и могат по приоритети да изпълнят задачите, поставени пред тях и които стоят пред обществото".

Какво още каза заместник-председателят на ГЕРБ вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад