Делян Добрев: Булгаргаз е във фактически фалит

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Във временните комисии за договорите, свързани с Булгаргаз, за доставките от Газпром "се установи, че са правени огромни далавери - първо не само, че има посредници, ами има куриозен случай: офертата е получена, преди да бъде поискана, такива процедури ние не сме виждали поне 20 години", заяви в "Денят започва" Делян Добрев, депутат от ПГ на ГЕРБ. И отбеляза, че там ако влезе Сметната палата, няма да излезе една година, а всичките ѝ доклади ще отидат в прокуратурата. 

Заедно с колегата му Радомир Чолаков са изпратили до ДАНС и до МВР информацията, с която разполагат. Получили са официален отговор от ДАНС, че информацията е проверена, съставили са документи и са ги изпратили във ВКП по компетентност. 

Делян Добрев: "Крайният резултат е, че Булгаргаз е във фактически фалит. Успяха само за 6 месеца най-печелившото дружество в българската енергетика, което за миналата година имаше 99-100 млн. печалба, 0 лв. задължения, да го докарат до технически фалит". 

И посочи, че "белята за Топлофикация - София предстои". 

Той коментира и по казуса "Джемкорп": "Не се е разминало на 100%, защото ако ни заведат арбитраж в Париж, ние е възможно да го загубим. Какво ще кажат в Париж - ще кажат: ние добросъвестно подписахме един меморандум в България, започнахме да работим по него, инвестирахме стотици милиони евро - ще прехвърлят някакви фактури между офшорките, България в един момент ни прекрати едностранно меморандума, т. е. нашият интерес е увреден, ние си искаме парите, които сме инвестирали. 


Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад