Денят на храбростта - 6 май 2023

Цялото предаване
В предаването
Всички броеве

Гости на Христина Христова и Симеон Иванов в празничното предаване „Денят на храбростта“ по БНТ 1 ще бъдат първите мъже в българската армия. За целите и подготовката на многонационалната бойна група на НАТО в България, специално пред камерата на БНТ, застава командирът на групата – полковник Андреа Фратичели.

Какво е лицето на българската армия днес – истории за обикновените необикновени герои в униформа, за приемствеността между поколенията в армията, за помощта в критични ситуации и спомените, които белязват завинаги както спасените, така и техните спасители.

На Гергьовден на фокус в празничния блок по традиция ще бъдe и българският фолклор, неговите пазители и посланици, с участието на едни от най-обичаните български народни певици – Николина и Мария Чакърдъкови.

В рамките на специалното предаване, пряко от площад „Княз Александър I“ в София, зрителите на Българската национална телевизия ще видят, освен военния парад на армията, и тържествения водосвет на бойните знамена и знамената-светини, отдаване на почести в знак на признателност към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

Гледайте празничния блок „Денят на храбростта“ – в ефира на Българската национална телевизия от 7:55 до 12:00 часа.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад